Medlemsinformation

Man made at Blidö!

 

Så här prydligt blev det då Atte Blomberg satte överhandsfräsen i ett stycke ek. Kan Du hjälpa till med förbättringar på Helmi så hör av Dig till oss - alla händer är välkomna!


Nya segel

 

Det nya ocean-klassade seglet är nu kontrollmätt och monterat. Det skall självklart provseglas och trimmas in före säsongen!

 

Se även länk till tillverkarens hemsida.

FaceBook & Twitter - Välkommen Du också!

. . . eller sitter Du helst och lyssnar på kvitter från fåglarna?
. . . med nytt seglingsprogram! . . . med nytt seglingsprogram!

 

Vi behöver Din hjälp med att . . .

 . . . sätta upp vår nya affisch med seglingsprogrammet för sommaren 2011. Det finns även en anpassad löpsedelshållare för detta ändamål som skydd mot väder och vind. Måtten är: 570x340mm som fästes mot plant underlag med fyra skruvar. Placera den lokalt där Du bor! Löpsedelshållare inklusive affisch med rätt färg och mått kan rekvireras av Hans Brismo, webmaster.

De är nu uppsatta på Blidö vid följande platser;

Norrsund (Färjeläget), Bromskärs busskur, Stämmarsunds Trä,
Granö/Bromskärskorsets busskur, Vänthuset vid Almviks Brygga,
Stämmarsund (plank mot badtunnan), Haraldsgården (Soprummet),
Stämmarsund (båthuset under tak), Busskuren vid Havlust,
Slöjdboden, Blidö Bio under trapp/nödutgång mot väg, Bruket Norra busskur, Bruket Södra busskur, Glyxnäs Ångbåtsbrygga, Glyxnäs ändhållplats busskur, ICA (anslagstavlan till höger), Brukets Ångbåtsbrygga, Blidö Wärdshus på ny soprumsvägg mot entré, Blidö Bageri.

Furusunds Färjeläge (kiosken), Köpmanholm Yxlan vid plank, Phytagoras (Norrtälje).

Bryggunderhåll vid Stämmarsund


Bryggan med omgivande mark samt informationstavla skall vårrustas/repareras inom kort. Vi söker frivilliga som kan hjälpa till med detta arbete.
Kontaktperson: Atte Blomberg, e-post: bi.blomberg@telia.com


Däcksmän efterlyses!

Det gäller en chartersegling tisdagen den 31 maj. Vänligen hör av Er till P.O Svensson alternativt Bengt Eller som ansvarar för alla bokningar!


Förtrogenhetsseglingar

De förtrogenhetsseglingar för besättning och skeppare som avlöpte den 14:e samt 22 maj blev fulltecknade. För dem som fortfarande är intresserade kan vi meddela att det troligen blir ytterligare en segling med säkerhetsgenomgång. Hör av Dig till Bengt Eller för mer information om detta! Giltigt läkarintyg och genomgången förtrogenhetssegling är en förutsättning för att ingå som besättning på Sandkilen Helmi.


Medlemsseglingar

OBS!  Vi har två planerade seglingar som är helt kostnadsfria för medlemmar. Medföljande anhörig erlägger 100:- i avgift.
 
Medlemsseglingarna är: Nr 309 den 19 juni och Nr 330 den 27 augusti. Deltag och lär känna Helmi lite närmare - glöm ej att ta med egen lunch!
 

Anmälan sker till beller@ebrev.nu  alternativt  p.o.svensson@glocalnet.net

 

Kom gärna med förslag till ändringar eller andra seglingar!


 

Bild och textmaterial

 

Vi eftersöker bild och textmaterial från tidigare år, från tiden då Helmi anlände till Blidö 1999 fram till dags datum. Hör av Dig till webmaster i det fall Du har en intressant bild eller något textmaterial. Även tidigare historik är självklart av stort intresse .....

 

 

Vinterbilder från skärgården

 

Har du några klockrena vinterbilder från skärgården är jag väldigt intresserad av dessa till ett fint bildspel ...... skicka dessa till webmaster.


 

Har du en Videokamera . . .

 

Vi önskar även videofilmer från seglingar med Helmi under kommande säsong. Hör av Dig till webmaster om Du kan hjälpa till!

 

 

Köp & Sälj!

 

Under denna rubrik kan du fritt annonsera en vara eller tjänst, läs mer!

 

 

Konfirmation på Blidö ...

 

... där Sandkilen Helmi medverkar under konfirmandseglingar, mer info!

 

 

Reservmast

 

Styrelsen har beslutat att ta fram ett nytt ämne till en reservmast efter förra årets masthaveri. Turligt nog fanns det då ett ämne som Familjen Roxell iordningställt - annars hade leveranstiden varit två år. Det blir en traditionell mast av gran, dvs massiv. Det är f.ö en konstart som även används då man tillverkar en riktig flaggstång - kanske något för Dig som tröttnat på din  "pling-plong-stång" av plast.

 

De personer som vill engagera sig i detta hantverk "old school" uppmanas att kontakta Erik Roxell, e-mail: erik.roxell@hem.utfors.se

 

 

Bilder från 1886

 

Hittar Du en bra bild med anknytning till året 1886, så tveka inte att skicka den till oss, se även Galleri 1886.

Bilderna skickas till webmaster.

 

 

Ett liv utan musik . . .

 

. . . vore väldigt fattigt - vilket är Ditt favoritstycke? Kanske något som får Dig att tänka på sommar och segel. Skicka ett länkförslag till webmaster så kanske även detta får plats i vår  " JUKEBOX ".

 

 

Adressuppgifter samt e-postadress!

 

Vid ett testutskick till medlemarna visade det sig att c:a 10 procent har felaktig e-postadress. Eftersom detta sätt att meddela Er viktig information, dels är tidseffektivt dels ekonomiskt, är det angeläget för oss att Ni uppdaterar dessa uppgifter. Enklast gör Du detta genom att skicka ett mail till Per Ottosson som handhar medlemsregistret, e-post: brittoper@yahoo.se. Alternativt fyll i Dina nya kontaktuppgifter i detta formulär

 

 

Sandkilen Helmi 125 år (1886 - 2011)

 

Hur firar man detta? Kanske en bok om Sandkilen Helmi äntligen blir verklighet. Styrelsen har ideér! Dessutom firar vi 10 år i sjön 2012 efter den omfattade renoveringen som avslutades 2002.

Har Du en idé - vi lyssnar!

Öppen snipa med Albin Motor O411 Öppen snipa med Albin Motor O411

Medlemsbåten

 

Först vill jag meddela att detta - än så länge - är ett förslag som är löst förankrat i Styrelsen. Själva idén bygger på att vi införskaffar en snipa som medlemmarna själva renoverar och sköter om.

 

Detta kan ses som ett sätt att aktivera medlemarna och öka sammanhållningen. Att knyta till sig yngre personer i föreningen ses också som ett vitalt område. Det skulle skapa ett mervärde som medlem, om man kunde nyttja denna båt till självkostnadspris för kortare utfärder/dagsutflykter i omgivningarna runt Blidö.

 

Båten kan även användas som följebåt till Helmi vid olika evenemang. Då den inte används av medlemmarna kan den troligen hyras ut till externer som täcker kostnaden för underhåll etc.

 

Möjligen kan vi få en kravellbyggd öppen snipa till skänks som är byggd på Söderöra. Den är i behov av renovering och skall undersökas så snart det blir lite torrare väder, se bild!

 

Vi önskar att Du som läser detta återkommer med förslag och synpunkter angående denna idé, dels för att mäta intresset, dels för att kunna göra en riktig utvärdering!

 

Hör gärna av Dig till Hans Brismo, webmaster.

 

 

Tysk översättning

 

Den tyska översättningen av hemsidan är ännu ej klart, men är ett pågående projekt som väntas bli färdigt inom en snar framtid.

 

 

Sommarpyssel

 

Skapa en fin kolorerad bild av Sandkilen Helmi - låt fantasin flöda! Skicka Ditt bidrag till Hans Brismo, webmaster så publicerar vi Ert personliga alster på hemsidan. Vi skapar ett separat galleri av dessa bilder och sedan röstas en vinnare ut som får ett hemligt pris! Ladda ner bilden genom att klicka på nedanstående länk . . .