Helmimedaljen

Vi erbjuder Dig att köpa den unika medaljen!
Den kommer att både glädja och hedra Dig i alla dina dagar. Om Du så önskar kan medaljköpet kombineras med en sponsorinsats som mer än väl motiverar företagets utgift. På vår informationstavla vid Helmis hemmahamn i Stämmarsund på Blidö redovisar vi ditt stöd för en viktig del av skärgårdens historia.
Det har kostat stora pengar att få den enda kvarvarande roslagsskutan, sandkilen Helmi i sjön igen, 130 år efter den första sjösättningen på Svartlöga. Nu har vi kostnader för utrustning, underhåll, dokumentation och information.

Tack för Ditt intresse att stödja Sandkilen Helmi genom att köpa en medalj. Det finns fortfarande några medaljer kvar! Härovan finns en förteckning över nuvarande medaljinnehavare. Där kan Du se vilka som hittills har köpt en medalj och vilka nummer som är lediga. Välj ett ledigt nummer och ange vilket namn som ska stå på Din graverade skylt som sedan sätts upp på tavlan intill Helmis brygga vid Stämmarsund.

Medaljen kan köpas av enskild, familj eller företag och upp till två medlemmar kan registreras som jungmän per medalj. Du har också möjlighet att köpa en vegamössa med HELMI i guldstickat märke till varje jungman. Så snart vi fått Din beställning och betalningen finns insatt på Föreningen Helmis Vänners bankgirokonto 381-1585 så skickar vi medaljen. Glöm inte att ange tydlig leveransadress. Meddela också om du vill ha en utskriven faktura på beloppet.

Varmt välkommen att stödja Sandkilen Helmi!

 

Som medaljinnehavare räknas Du som mönstrad Jungman – en titel med innehåll och status - ombord på den sista sandkilen Helmi från 1880-talet. Nu seglar hon åter i sina gamla hemmavatten. Som Jungman är du välkommen till fria seglingar i mån av plats och kan räkna med särskilda erbjudanden -

medaljen bör bli din!