Äldre medlemsinformation

Vi har valt att flytta äldre medlemsinformation till denna sida som vi döpt till "TrackBack". Anledningen är att det blir mer överblickbart med de senaste aktuella artiklarna på huvudsidan med medlemsinfo. Välkommen att kika akterut en stund - vilket är nyttigt för att sedan ta en ny bäring!

When details matter . . . When details matter . . .

Skalenliga modeller av fartyg och båtar

 

På uppdrag åt enskilda personer och företag tillverkar Promero Boats skalenliga fartygsmodeller av hög kvalitet. Företaget drivs av Gustaf Uggla med familj och tillverkningen sker i Asien. Bland modellerna finns exempelvis S/S Blidösund och vedjakten Greta Linnéa. En skyddande glaslåda går att beställa som tillval, se länk till deras hemsida!

 

 

Vad betyder ordet Helmi?

 

Som Ni säkert kommer ihåg så användes ordet PÄRLA i vår tidigare marknadsföring. Problemet var att Roslagens Pärla ligger på Västra Lagnö, Ljusterö. Ett gammalt pensionat med anor som numera är en bostadsrättsförening för seniorer. Vi valde därför att ändra vår "PayOff" till  - en K-märkt upplevelse!

 

Läs gärna mer på Wikipedia . . . om just namnet Helmi.
Seglande skutor!

 

I nedanstående pdf-fil finns en sammanställning över seglande skutor på ostkusten. Förteckningen är gjord av Erik Åhman med hänvisning till deras respektive hemsida - trevlig läsning!


Modell av en Sandkil

 

Detta fantastiska hantverk kan beundras i Blidö Kyrka. All den rikedom på detaljer och materialval som använts vid tillverkningen av denna modell av en Sandkil, skänker stor glädje till betraktaren!

 

Denna modell är byggd av Verner Engström på Norröra och är en gåva till Blidö Kyrka från Blidö KreatursFörsäkringsFörening 1967.

 

Passa på att kika på denna modell då Ni är i närheten av Blidö Kyrka eller vid de olika evenemang som kyrkan har att erbjuda under året - konserter av olika slag utöver ordinarie verksamhet!


Ytterligare information finner Du på deras hemsida . . .. . . to Top!