Segla med Helmi

Välkommen att segla med Helmi

Det finns många möjligheter att komma ut i skärgården med Helmi och det finns många destinationer att välja mellan. Våra planerade seglingar ser du på länken nedan. Det finns också möjlighet att chartra Helmi för en dag, med besättning. Kontaktuppgifter för planering och beställning hittar du också här nere. Som medlem i Helmis vänner har man möjlighet att följa med på någon av de medlemsseglingar som arrangeras varje år.

Helmi får ta 12 passagerare. Grundavgiften är 1 200 kr per vuxen för en dagssegling men några seglingar har ett högre pris, vilket framgår av turbeskrivningen. Barn t o m 12 år i målsmans/vuxens sällskap räknas också som passagerare och betalar halva priset för den aktuella seglingsturen. Små barn upp till ett år följer med fritt men förväntas också hållas av en vuxen under färden.

Här kan du se seglingsprogrammet. Om charter kan du läsa här.

Att vara på båtfärd i skärgården är vanligtvis underbart, särskilt under segel. Vädrets makter kan dock spela en ett spratt ibland. Vid riktigt dåligt väder kan vi behöva ställa in turer. Stark vind kan innebära att vi inte kan segla men det är rätt ovanligt. Att gå för motor är härligt också. Som regel är det dock viktigt att tänka på att ha bra kläder med sig. Även om det är varmt och skönt på land kan det vara riktigt kallt på sjön.

Självklart är personer med funktionsnedsättning välkomna ombord. Det ska dock sägas att båten, som är från 1800-talet inte är så väl anpassad – av det skälet är det bra att i förväg samtala om förutsättningarna. På vissa turer behöver vi t.ex.lägga till mot en klippa och där kan det vara vanskligt att gå iland.