Sandkilen Helmi - en K-märkt upplevelse!

loading...

Tack för en härlig seglingssäsong!
Vilken seglingssäsong! Mycket sol, fina vindar och fullbokade seglatser. En riktig toppensäsong helt enkelt trots ett något försenat och minskat program pga Corona. Det hanns med tretton öppna seglingar och fem charterseglingar

Med en lite försenad start i slutet av juni kunde Helmi fortsätta när restriktionerna  lättades så pass att vi kunde genomföra resterande seglingsprogram fullt ut och njuta av ett ovanligt härligt seglingsväder.
Vi hoppas på liknande förutsättningar även under kommande säsonger!

Helmis seglingsprogram för säsongen 2022, kommer att publiceras här på hemsidan efter årsskiftet. Självklart fortfarande anpassat efter myndigheternas rekommendationer och restriktioner.
 Många av de omtyckta destinationerna  kommer att finnas kvar i programmet och vi hoppas kunna starta upp seglingarna tidigare på sommaren 2022. 

 
På webbsidan och Facebook kan du följa föreningens aktiviteter under höst - vinter - vår. Arbetet pågår hela året med underhåll av båt och utrustning, planering för nya och gamla destinationer samt information om Roslagens seglande kulturarv. Om du har tips på seglingsdestinationer som du tror skulle passa i programmet är du välkommen att mejla någon av våra bokningsansvariga under hösten.

Vår ekonomi har givetvis påverkats av de minskade seglingsintäkterna och vi behöver därför - nu mer än någonsin - många stödjande medlemmar i föreningen . Läs mer HÄR om medlemskap i Föreningen Helmis vänner.

 

Föreningen Helmis Vänner erbjuder seglingar med den sista äkta piggskutan, den K-märkta Sandkilen Helmi. Hon är Blidös stolthet och har sin hemmahamn vid Blidö Hamnkrog i Stämmarsund. Helmi är en viktig representant för det kulturarv i Roslagen som för ett drygt sekel sedan bestod av100-tals seglande sandkilar,

 

Välj bland planerade öppna seglingar eller hyr Helmi med besättning för egna upplevelser. Hyrda seglingar för privatpersoner, företag, föreningar, byalag och liknande kan genomföras på valfri tillgänglig dag under seglingssäsongen. Max 12 passagerare kan tas ombord.Vi erbjuder även gravsättningar till havs i samråd med Ditt begravningsombud, info!

Vi hoppas att vi snart kan ses på en seglats och få nöjet att få hälsa alla
 

Välkomna ombord!

 

För vissa funktioner på våra webbsidor behöver vi använda cookies eller spara personuppgifter som du lämnar under ditt besök. Hur vi använder och lagrar dessa uppgifter kan du läsa här(GDPR policy)